STOELEN en HUIZEN

Een stoel waarin vorm helderheid en functie elkaar complementeren,  de onderdelen deelbaar zijn, waardoor verschillende kleurstellingen gemaakt kunnen worden. Een stoel waarbij  verbindingen centraal staan. Een stoel die goed zit en tijdloos is, met een knipoog naar het verleden, zo zou ik mijn nieuwste stoelontwerpen willen omschrijven.

STOEL ONTWERPEN 2013/2015

De twee modellen die ik hier laat zien, worden uit berkenmultiplex gefreesd, met de hand geschuurd, gespoten, en van kussens voorzien. Ze vormen de basis voor de nieuwe collectie stoelen/fauteuils, en zijn in overleg met de klant in verschillende gewenste uitvoeringen en kleurstellingen leverbaar.

Eerdere ontwerpen, door de jaren heen blijft de stoel uitdagen en intrigeren.

In een proces waar creativiteit en ruimtelijk inzicht elkaar kruizen is het ontwerpen van woningen voor mij een prettige uitdaging. Woningen waarvan de architectonische meerwaarde je niet zal ontgaan.

Als een rots gebouwd, waar licht tussen spleten en gaten naar binnen

stroomt, en hemelwater zijn weg, als een waterval naar beneden vind.

ONTWERP  WATERVALHUIS

Een langwerpig uit rode baksteen opgetrokken huis, die in de lengte, bij de ingangspartij als het ware gespleten word door een blauwe wand. Schuine lijnen, enorme muren, met contrasterend grote raampartijen en veel licht van boven, zorgen voor een unieke woon sensatie. ***

ONTWERP VAKANTIEHUISJE

Waar buiten binnen is en binnen buiten

ONTWERP EEN+EEN+EEN+EEN METERHUIS

Een kubistische woning die trapsgewijs een meter omhoog gaat rondom een centrale   kamer, naar buiten sober gehouden, maar binnen verrassend licht, en ruim en speels.